Cladiri comerciale pe structuri metalice


Libertate sporită în proiectarea structurilor


Experienta in constructia de cladiri, centre comerciale sau magazine ne permite inventivitate in materie de design si structurare a spatiilor utilitare si de prezentare. Constant Compex asigura fabricatia, livrarea si montajul constructiei pe structura metalica in functie de necesitatile proiectului si termenelor de constructie.

Structurile metalice sunt recomandate pentru constructia unor magazine sau cladiri de utilitate publica datorita lejeritatii de configurare a spatiului si termenul rapid de dare in folosinta a constructiilor. Avem capacitatea de a proiecta si furniza componentele principale ale unei cladiri metalice, detalii privind structura primara si secundara, sistemele de pereti si acoperis, sisteme de termoizolatie si placari exterioare, accesorii, instalatii etc. Oferim libertate in proiectarea structurii in functie de cerintele clientului si destinatia spatiului comercial.

Avem posibilitatea sa abordam o gama generoasa de proiecte in sectorul structurilor metalice si oferim proiectare asistata pentru modelari 3D in programe specializate. Modelul digital identifica repere de tipul: stalpi, sisteme de prindere, grinzi, contravanturi etc, pentru a reprezenta cu fidelitate structura ce urmeaza a fi edificata in etapele de montaj. Criteriile noastre impun calculatii riguroase la nivel de materiale pentru a asigura costuri reduse de executie.

Constant Compex asigura montaj in termene scurte pentru a realiza constructii comerciale la cheie. Solutiile noastre vizeaza utilizarea optima a spatiului, intretinere usoara cu costuri minime si multiple modele arhitecturale personalizate pentru destinatii diverse.

In momentul proiectarii unei cladiri, consultarea cu inginerul structurist va determina alegerea tipului de structura necesara pe baza cerintelor functional-arhitecturale. Elementele de ordin tehnic privind conformarea structurii, cat si evaluarea forselor seismice permit intelegerea motivelor pentru care unele tipuri de structuri nu pot fi utilizate.

Alegerea sistemului structural trebuie sa satisfaca cerintele protectiei antiseismice si depinde de factori de tipul:

  • Regim de inaltime – determina tipul de structura
  • Destinatia cladirii – determina compartimentarea pe verticala si orizontala in vederea asigurarii conditiilor de exploatare si confort
  • Amplasamentul cladirii – influenteaza tipul de fundatie si inaltimea constructiei
  • Materialele folosite la executie
  • Tehnologia de executie

Cladirile comerciale pe care le construim sunt potrivite pentru supermarket-uri, hypermarket-uri, showroom-uri, magazine mici, medii si mari, centre operationale etc. Asiguram asistenta tehnica pe toata durata edificarii unui spatiu comercial si calculatii corecte cu privire la materialele de constructie.